Toteutimme lasten korusuunnittelukilpailun, josta syntyneiden korujen tuotot lahjoitamme kokonaan hyväntekeväisyyteen.

Järjestimme keväällä 2020 koululaisille korusuunnittelukilpailun tarkoituksena tarjota inspiroivaa tekemistä kotiin etäkoulun lomaan ja hieman iloa uuteen normaaliin, johon me kaikki tuona keväänä jouduimme totuttelemaan. Korusuunnittelukilpailumme aiheena oli suunnitella luontoon liittyvä koru ja siihen otti osaa yhteensä 535 koululaista ympäri Suomen.

Suunnittelukilpailumme tuomaristossa istuivat pika-aitajuoksija Nooralotta Neziri sekä muotoilujohtajamme Heikki Hartikainen ja muotoilijamme Päivi Keski-Pomppu, Inni Pärnänen ja Katri Niskanen. Kilpailumme suojelijana toimi Suomen Olympiakomitea, joka lahjoitti yhden Suomen Olympiajoukkueen polkupyörän arvottavaksi yhdelle osallistujista.

Tuemme lasten suunnittelemilla koruilla alakoulujen toimintaa, eläinten hyvinvointia ja tanssiharrastusta.

Valitsimme saamistamme sadoista koruluonnoksista viisi, joista toteutimme 100 kappaleen piensarjat myyntiin verkkokauppamme. Korujen tuotto menee kokonaan hyväntekeväisyyskohteisiin, jotka korut suunnitelleet nuoret ovat valinneet itse. Valitsemamme viisi koruluonnosta ovat suunnitelleet Alina Yski, Minda Suomala, Ilona Nylund, Reino Airisniemi ja Heidi Westerholm. Heidän koruissaan seikkailevat hellyttävät eläinhahmot, lehdet, marjat ja kävyt.

Minda Suomala ja Ti-mant-ti

Alajärveläinen 1.-luokkalainen Minda Suomala on suunnitellut Ti-mant-ti-riipuksen. Minda löysi korusuunnittelukilpailumme koulussa, jossa opettaja oli tarjonnut sitä oppilaille vapaaehtoiseksi kotitehtäväksi. Minda rakastaa lintuja ja inspiraation koruunsa hän löysi heti ulos ikkunasta katsoessaan. Ti-mant-ti-korun tuoton lahjoitamme Mindan valinnasta hänen omalle koululleen, jotta koko koulun väki pääsee nauttimaan hänen menestyksestään korusuunnittelukilpailussamme.

Alina Yski ja Tirppa

Huittisista kotoisin olevan 2.-luokkalaisen Alina Yskin käsialaa on Tirppa-riipus. Alina kuuli korusuunnittelukilpailustamme hänen äitinsä huomatessaan siitä maininnan sosiaalisen median kanavissamme ja tarjotessaan sitä Alinalle ajankuluksi ja lisätehtäväksi etäkouluaikaan. Alina on eläinrakas ja aina viihtynyt eläinten parissa, joten hän tiesi heti, että hänen koruaan tulee koristamaan joku eläin. Hakiessaan inspiraatiota hän tutki kotipihaansa ja sai idean lintukoruun kotipihansa linnuista. Lahjoitamme Tirppa-korun tuoton hänen koululleen, jotta sitä voidaan käyttää esimerkiksi luokkaretkien ja muun samankaltaisen toiminnan järjestämiseen kaikille koulun oppilaille. Alinan koulu on pieni kyläkoulu, jossa kaikki ovat olleet todella innoissaan Alinan voitosta ja seuraavat innoissaan Tirpan matkaa.

Ilona Nylund ja Kissat kuutamolla

Kissat kuutamolla -riipus on kuopiolaisen 4.-luokkalaisen Ilona Nylundin suunnittelema. Ilona on kissafani ja tiesi heti korusuunnittelukilpailustamme koulussa kuullessaan, että suunnittelee kissa-aiheisen korun. Hän lähti luonnostelemaan kahta vierekkäin istuvaa kissaa pyöreän riipuksen sisällä ja lopputuloksena syntyi taianomainen riipus kahden kissan siluetista öistä kirkkaan kuun ja tähtien valaisemaan taivasta vasten. Lahjoitamme Kissat kuutamolla -korun tuoton Kuopion löytöeläinsuojalle, jonka suuri kissojen ja muiden eläinten ystävä Ilona valitsi korunsa hyväntekeväisyyskohteeksi.

Reino Airisniemi ja Käpyseni

Käpyseni-riipus on oululaisen 6.-luokkalaisen Reino Airisniemen suunnittelema riipus. Reino sai korusuunnittelukilpailumme tehtäväksi koulunsa käsityötunnilla ja hän innostui heti kilpailun aiheesta. Luonnosta ja koruista pitävälle Reinolle korusuunnittelukilpailumme oli enemmän kuin mieluinen ja hänen oli helppo lähteä ideoimaan koruaan. Reino nautti suuresti korun suunnittelusta ja on todella innoissaan siitä, että nyt myös muut ovat päässeet näkemään valmiin korun. Lahjoitamme Käpyseni-korun tuoton Ranuan eläinpuiston hoivaeläintoiminnalle. Reino valitsi kohteen, koska suurena eläinten ystävänä hän vierailee eläinpuistossa usein ja haluaa korullaan auttaa eläimiä.

Heidi Westerholm ja Mesimarja

Mesimarja on kotkalaisen 9.-luokkalaisen Heidi Westerholmin suunnittelema riipus. Korusuunnittelukilpailumme oli Heidin koulussa kuvaamataidon tehtävänä ja Heidi otti innolla osaa kilpailuun. Hänen oli helppo keksiä aihe korulleen; hän sai heti kilpailusta kuullessaan idean korusta, jossa on marjoja ja lehtiä. Heidi paljastaa, ettei pidä piirtämisestä, joten koruidean saaminen paperille oli haastavaa. Lopulta paperille kuitenkin piirtyi kaunis kaulakorun luonnos, josta olemme toteuttaneet siron mesimarjojen koristaman riipuksen. Lahjoitamme Mesimarja-korun tuoton Kotkan Tanssiyhdistys Move Ry:lle, jonka koko ikänsä erilaisia tanssilajeja harrastanut Heidi on valinnut korunsa hyväntekeväisyyskohteeksi.

Valmistamme lasten suunnittelemat korut käsityönä maailman pohjoisimmassa korutehtaassa.

Korusuunnittelustamme valitut korut on valmistettu samoin kuin kaikki muutkin hopea- ja kultakorumme, eli käsityönä maailman pohjoisimmassa korutehtaassa Kuopiossa. Lasten suunnittelemien korujen materiaali on 93-prosenttisesti kierrätetty hopea.

”Haluamme tehdä koruja, jotka herättävät meidät tuntemaan, luoda muotoja, jotka ovat ainutlaatuisia ja innoittavia sekä tuoda maailmaan kauneutta, joka puhuttelee meitä. Siksi olemmekin Lumoavalla todella innoissamme korusuunnittelukilpailumme lopputuloksesta, ja ilolla osa näiden viiden valitun korun matkaa.” kiteyttää muotoilujohtajamme ja yksi kilpailumme tuomareista Heikki Hartikainen.

Lisätietoa:
Lumoava, Saurum Oy, Heikki Hartikainen, Muotoilujohtaja, puh. 040-304 0216heikki.hartikainen@saurum.fi
Lumoava, Saurum Oy, Marjaana Koski, Korusuunnittelukilpailun projektipäällikkö, puh. 040-304 0212marjaana.koski@saurum.fi

 
Palaa takaisin ajankohtaisiin
0
    0
    Ostoskorisi