Korut merkityksellisiin hetkiin

Valmistamme korumme käsityönä maailman pohjoisimmassa korutehtaassa Kuopiossa, jossa kierrätetty jalometalli saa uuden muodon ja elämän. Olemme lähellä ja läsnä suomalaisten elämässä – osana suuria ja pieniä merkityksellisiä hetkiä, muistoja ja tunteita. Korumme koskettavat, koristavat ja lumoavat ihollasi, sydämessäsi ja kanssasi.

Lumoavan

TARINAN ALKU

Taustallamme vaikuttaa kuopiolainen Saurum Osakeyhtiö, jolla on kohta 80-vuotinen historia jalometallialalla ja se onkin yksi Suomen vanhimmista korutehtaista. Saurum Osakeyhtiön pitkä historia ja vahva korualan osaaminen olivat merkittäviä tekijöitä, joiden ansiosta Lumoava perustettiin lokakuussa 2008.
Tarinamme sai alkunsa halusta tehdä jotain uutta ja erilaista. Kaiken keskiössä oli ajatus korkealaatuisesta korumuotoilusta ja korujen tärkeydestä elämän merkityksellisissä hetkissä. Muotoilijamme Heikki Hartikainen ja Eelis Aleksi ovat olleet osa tarinaamme perustamisestamme lähtien, ja heistä Eelis Aleksi keksi meille nimen Lumoava. Nimi tuntui heti omalta, koska siihen kiteytyy kaikki meille tärkeä: korujen ja ympäröivän maailman kauneus, kaikkien elämän hetkien merkityksellisyys, toisistamme välittäminen ja yhdessä tekemisen tärkeys.
Tänä päivänä me lumoavalaiset olemme perhe intohimoisia muotoilijoita, koruntekijöitä ja korualan ammattilaisia. Laaja mallistomme syntyy yhdentoista muotoilijamme persoonallisista näkemyksistä ja tavasta nähdä ympäröivä maailmamme sekä tunteiden ainutlaatuisuus. Suunnittelun vapaus synnyttää vaikuttavan kokonaisuuden muotoja, tunteita, tekstuureja ja kauneutta – merkityksellisiä koruja, joista tulee yhtä kantajansa kanssa. Suunnittelijoidemme luonnokset heräävät henkiin kultaseppiemme käsissä monien työvaiheiden kautta. Innovatiivisuus ja jatkuvan kehittymisen kulttuuri yhdistettynä pitkän linjan koruosaamiseen ja uusimpiin teknologioihin mahdollistaa laadukkaan ja monipuolisen hopea- ja kultakorujen sekä kotituotteiden mallistomme, joka ihastuttaa vuodesta toiseen.

VALMISTAMME KORUMME

KIERRÄTETYSTÄ HOPEASTA JA KULLASTA

Ekologisuus ei välttämättä ole ensimmäinen asia, joka koruihin liitetään. Laadukkaat hopea- ja kultakorumme ovat kuitenkin monella tavalla ekologisia, sillä ne kestävät aikaa ja voivat kulkea sukupolvelta toiselle perintönä. Lisäksi kulta ja hopea ovat täysin kierrätettäviä materiaaleja, ja suurin osa korujemme valmistusmateriaalista on voinut olla aiemmin vaikka jonkun rakas koru tai hopeinen kahvilusikka.
Valmistajana olemme sitoutuneet toimimaan itsekin mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja kierrätämme kaiken muunkin materiaalin pakkausmateriaaleista kahvikuppeihin. Valmistuksessa käyttämämme kipsimateriaalin käsittelemme itse ja kemikaalit lähetämme jatkokäsittelyyn ammattilaisille. Tehtaamme pintakäsittelyosastolla on käytössä kiertovesijärjestelmä, jossa huuhteluvedet kiertävät ja puhdistuvat ionipuhdistamossamme. Myös laitteidemme jäähdytys tapahtuu suljetulla vesikierrolla ja tehtaamme ilmanvaihdossa on luonnollisesti lämmöntalteenotto. Näin olemme halunneet varmistaa, että jalanjälkemme ympäröivään luontoomme on mahdollisimman pieni.

Takaamme, että...

Hopeakoruissa käytämme 93-prosenttisesti kierrätettyä hopeaa ja kultakoruissa 99-prosenttisesti kierrätettyä kultaa.
Valmistusprosessissa otamme myös kaiken niin sanotun ”hukan” talteen, keräämme jopa syntyvän jalometallipölyn, lähetämme sen puhdistettavaksi ja saamme sen sitä kautta uudestaan käyttöömme.
Korujemme lukot, lenkit, korvakorujen tapit ja muut osat, joita emme itse valmista, tulevat vastuullisilta kotimaisilta ja eurooppalaisilta toimittajilta.
Käyttämämme timantit ostamme suomalaiselta välittäjältä, joka takaa, että toimitusketju on alusta asti vastuullinen.

Tehdään yhdessä

PAREMPI TULEVAISUUS

Meille on ensisijaisen tärkeää toimia vastuullisesti ja haluamme toiminnallamme tehdä hyvää. Siksi teemmekin mielellämme hyväntekeväisyyttä ja olemme mukana auttamassa. Tutustu alla hyväntekeväisyyskokonaisuuksiin, joissa olemme nyt tai olemme olleet mukana.

LOISTO-KORUT JA NUORTEN URHEILUN TUKEMINEN

Olemme Suomen Olympiakomitean virallinen yhteistyökumppani ja korutoimittaja. Yhteistyötämme ohjaavat yhteiset arvot tehdä tulevaisuudesta parempi ja halu auttaa Suomen nuorten hyvinvointia. Loisto-korusarjamme on osa yhteistyötämme ja jokaisesta myydystä Loisto-sarjan korusta lahjoitamme viisi euroa Nuorelle siivet -kampanjaan, jota Suomen Olympiakomitea koordinoi. Kampanjan avulla kerätyt varat ohjautuvat Suomen Urheiluakatemioille yläkouluikäisten nuorten koulupäivän aikaiseen valmennukseen.
Loisto-korusarjan on suunnitellut muotoilijamme Carina Blomqvist ja sen suunnittelun taustalla on ajatus siitä, kuinka jokainen yksittäinen tähti on osa suurempaa kokonaisuutta ja yhdessä pystymme mihin vain. Haluamme korusarjan ja Nuorelle siivet -kampanjan avulla omalta osaltamme olla mukana auttamassa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten urheiluharrastuksen edistymistä ja mahdollistamassa nuorten urheilu-unelmien toteutumista.
KATSO KAIKKI LOISTO-KORUT

Hali-korut ja Uusi Lastensairaala -hankkeen tukeminen

Me lumoavalaiset olemme äitejä, isiä, mummoja, ukkeja, siskoja, veljiä, tätejä, setiä ja kummeja. Kannamme aidosti huolta pienistä rakkaistamme ja halu osallistua auttamiseen on suuri ja yhteinen. Taitomme on tehdä käsin kaunista ja sen taidon avulla voimme kantaa kortemme kekoon. Tästä syystä meille oli helppo päätös lähteä mukaan tukemaan Uusi Lastensairaala -hanketta.
Aloitimme keväällä 2014 Uusi Lastensairaala -hankkeen tukemisen muotoilijamme Heikki Hartikaisen suunnittelemalla Hali-korusarjalla. Jokaisesta myydystä Hali-korusta lahjoitimme viisi euroa lastensairaalalle ja lopulliseksi keräyssummaksi muodostui huikeat 108 720 euroa.
Heikin suunnittelema Hali on suunniteltu lämmöllä ja rakkaudella. Hali on kaunis ja ajaton, erilainen sydänkoru ja sen viesti on toisistamme välittäminen, sillä jokainen ihminen on halin arvoinen.
TUTUSTU HALI-KORUSARJAAN

Korusuunnittelukilpailu nuorille ja Lumoava Juniori -korut

Järjestimme keväällä 2020 koululaisille korusuunnittelukilpailun tarkoituksena tarjota inspiroivaa tekemistä kotiin etäkoulun lomaan ja hieman iloa uuteen normaaliin, johon me kaikki tuona keväänä jouduimme totuttelemaan. Korusuunnittelukilpailumme aiheena oli suunnitella luontoon liittyvä koru ja siihen otti osaa yhteensä 535 koululaista ympäri Suomen.
Suunnittelukilpailumme tuomaristossa istuivat pika-aitajuoksija Nooralotta Neziri sekä muotoilujohtajamme Heikki Hartikainen ja muotoilijamme Päivi Keski-Pomppu, Inni Pärnänen ja Katri Niskanen. Kilpailumme suojelijana toimi Suomen Olympiakomitea, joka lahjoitti yhden Suomen Olympiajoukkueen polkupyörän arvottavaksi yhdelle osallistujista.
Valitsimme saamistamme sadoista koruluonnoksista viisi, joista toteutimme 100 kappaleen piensarjat myyntiin verkkokauppamme Lumoava Juniori -nimen alle keväällä 2021. Korujen tuotto menee kokonaan hyväntekeväisyyskohteisiin, jotka korut suunnitelleet nuoret ovat valinneet itse. Valitsemamme viisi koruluonnosta ovat suunnitelleet Alina Yski, Minda Suomala, Ilona Nylund, Reino Airisniemi ja Heidi Westerholm. Heidän koruissaan seikkailevat hellyttävät eläinhahmot, lehdet, marjat ja kävyt.
Lahjoitamme Lumova Juniori -korujen tuoton kahdelle alakoululle Alajärvelle ja Huittisiin, Kuopion löytöeläinsuojalle, Ähtärin eläinpuiston hoivaeläintoiminnalle sekä Kotkan Tanssiyhdisys Move Ry:lle.
TUTUSTU JUNIORI-KORUIHIN

SAURUM OSAKEYHTIÖ

Lumoavan taustalla toimivalla Saurum Osakeyhtiöllä on pitkä historia laadukkaiden jalometallituotteiden valmistajana. Yhtiön toimintaa ohjaavat rehellisyys, avoimuus sekä tinkimätön ammattitaito. Saurum Osakeyhtiö on ollut vahvasti mukana luomassa suomalaista korukulttuuria jo vuodesta 1942. 
TUTUSTU YRITYKSEEN
0
    0
    Ostoskorisi