MUOTOILIJA

Kristian Saarikorpi

Kristian Saarikorven mukaan vain luovuus on rajana, kun käsityön ja modernin teknologian avulla luodaan uudenlaista korumuotoilua. Kristianin korut sisältävätkin monesti todella tarkkoja ja kiinnostavia yksityiskohtia. Lumoava on hänelle mahdollisuus toteuttaa itseään suunnittelijana aidoimmillaan, ilman luovuutta estäviä kahleita.

Kristian Saarikorpi valittiin Vuoden Kultasepäksi vuonna 2005. Tunnustuksen hän sai äärimmäisen taitavana kultaseppänä, joka hallitsee niin perinteikkäät työskentelytaidot kuin tietokoneavusteiset työskentelymenetelmät. Suomen Kultaseppien Liitto on vuodesta 1987 nimennyt vuosittain Vuoden Kultasepän.

"Ideointiprosessini on yleensä pitkä. Saatan työstää yhtä koruideaa parhaillaan jopa kaksikin vuotta siten, että annan ajatuksen ensin muhia alitajunnassani ja palaan sitten aina välillä työstämään ideaa eteenpäin. Näin koruideani kiteytyvät ja kypsyvät ajan saatossa. Olen nimittäin monta kertaa urani aikana huomannut, että se alkuperäinen idea, jonka olen johonkin asiaan saanut, on voinut juuri sillä hetkellä tuntua pirun hyvältä, mutta puolen vuoden päästä tarkasteltuna se onkin sitten ihan naiivi ja tyhmä." - Kristian Saarikorpi

KORUSARJAT

0
    0
    Ostoskorisi