Lumoava Koru

SUUNNITTELUKILPAILU


Äänestys on nyt päättynyt ja suunnittelukilpailumme voittajat ovat nyt selvillä. Kolmen kärkeen selvisivät:
1. Polku – Torbjörn Grönlund
2. Kyrassi – Emmi Oja
3. Sydänkäpyni – Pirjo Lakkapää

Onnea voittajille! Ja iso kiitos kaikille, jotka äänestitte.

Lumoava Koru -kilpailu on korualanoppilaitoksille suunnattu suunnittelukilpailu, ja sen tarkoitus on nostaa esiin kotimaista korumuotoilua ja alan osaamista. Tänä vuonna kilpailun teema on ”Rakkaus” ja se näkyy osallistujien upeissa luomuksissa!  Meidän oma tuomaristomme on nyt valinnut kymmenen finalistia, jotka pääsivät jatkoon. 

Ylpeänä haluamme esittää teille finalistiemme korut! Alla pääset tutustumaan koruihin ja antamaan äänesi. Nyt saat siis olla mukana vaikuttamassa!

Teidän äänestyksellänne valitaan kolme parasta, jotka palkitaan seuraavasti; 1. palkinto 800 euroa, 2. palkinto 500 euroa ja 3. palkinto 300 euroa. Tutustu koruihin ja äänestä suosikkiasi! Arvomme kaikkien äänestäjien kesken 5 kappaletta 50 euron arvoisia lahjakortteja verkkokauppaamme.

1. KYRASSI

Korun suunnittelija: Emmi Oja. 
Kyrassi on voimakoru, panssari tämän ajan soturille. Se kuvastaa rakkautta joka oppii, kasvaa ja kehittyy kaikista haasteista ja vaikeuksista huolimatta. Koru on tarina kaiken kestävästä rakkaudesta itseä tai muita kohtaan. Vahvin kaikista on rakkaus. Korun monet säikeet ja kulmat heijastavat valoa, joka lisää sen näyttävyyttä. Koru on erinomainen juhliin ja vaikuttava lisää arkipäiviin. Kyrassin kantaja on rakkauden ylpeä soturi, sukupuolesta tai taustasta riippumatta.

ÄÄNESTÄ EMMIÄ

2. POLKU

Korun suunnittelija: Torbjörn Grönlund.
Korun nimi on Polku. Se kuvaa elämän ja rakkauden matkaa ja sen eri syvyyksiä. Nykyään on niin monta häiriöntekijää, että ei pysty keskittymään olennaiseen. Halusin luonnostaa jotain viatonta, joka heijastaa kaipuutta yksinkertaisuuteen, kertoo Torbjörn.

ÄÄNESTÄ TORBJÖRNIÄ

3. SYDÄNSADE

Korun suunnittelija: Mia Gadding. 
Rakkaus on suloinen. Rakkaus on runsas. Rakkaus on kupliva. Rakkaus on virvoittava.
Annoin mieleni virrata ja mietin, mitä tunteita ja mielikuvia rakkaus herättää minussa, korun suunnittelija kertoo. Siltä pohjalta syntyi lopulta korumallini, joka on kuin 'Sydänsade'. Riipus, korvakorut ja sormus ovat hopeaa, joissa miellyttävää kontrastia luo osassa sydämistä himmeä satiinipinta. Korut käyvät kauniisti lahjaksi merkki- ja ystävänpäivinä ja ihan omaksi iloksikin. Sormus sopii myös kihlasormukseksi naiselle.

ÄÄNESTÄ MIAA

4. SYDÄNKÄPYNI

Korun suunnittelija: Pirjo Lakkapää.
Sinä, sydämessäni. Valona, ilona, kipuna. Elämäni innoittajana – Sydänkäpyni. Koru on saanut innoituksen rakkaudesta. Tämä koru on suunniteltu annettavaksi lahjaksi ihmiselle, jolla on aina paikka sydämessä. Äidiltä tyttärelle, tyttäreltä äidille. Rakkaalle, kummilapselle, valmistuneelle.

ÄÄNESTÄ PIRJOA

5. KANSSASI

Korun suunnittelija: Marja Aronen.
Sinun luonasi olen kotona. Sinun kanssasi saan olla sydän avoinna, uskallan olla oma itseni. Olet seikkailuni ja turvani. Sinulle uskon salaisimmat haaveeni ja villeimmät unelmani. Yhdessä voimme mitä tahansa - sinä ja minä.
Kilpailun teeman ollessa rakkaus, päätin käyttää korussani klassista rakkauden symbolia - sydämen muotoa, kertoo Marja. Ajattelen, että kaikki meille tärkeät ihmiset ovat yhdessä sydämessämme. Läheisimpiemme seurassa uskallamme olla sydän avoinna.
Korun muotoina on avoimia, avautuvia lähekkäin olevia sydämiä. Se kuvastaa ystävyyttä ja läheisyyttä: rakkautta.
Koru sopii perinteisen parisuhdelahjan lisäksi myös ystävyksille ja perheenjäsenille. Tyylikkään selkeän muotokielensä ansiosta koru sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

ÄÄNESTÄ MARJAA

6. RIBBON

Korun suunnittelija: Renée Moura. 
Tässä sukupuolineutraalisessa ja minimalistisessa sormuksessa nauha kuvastaa rakkautta. Nauhat yhdistetään usein juhliin, lahjoihin, tukeen, saavutuksiin ja virstanpylväisiin. Loin siis mallin, joka yhdistää kaikki nämä merkitykset: nauhan, joka on rakkauden tapaan yhteyden ja äärettömyyden representaatio. Sormus on 3d-mallinnettu parametrisen ja generatiivisen suunnittelun konseptien mukaisesti. Se on täysin muokattavissa ja muuttuva, mikä tarkoittaa, että samaa prosessia voidaan käyttää uusien korujen luomiseen, jotka ovat visuaalisesti samanlaisia, mutta aina ainutlaatuisia.

ÄÄNESTÄ RENÉETÄ

7. KUPLIVA KUIN KALLIO

Korun suunnittelija: Milla Savinainen. 
Uusi ja jännittävä, kupliva ja pirskahteleva. Tuttu ja turvallinen, vakaa kuin kallio. Rakkaus.
Kilpailun teemaa pohtiessani mieleeni tuli rakkaudesta vahvimpana tunne, jota suunnittelemani sormus ilmentää, kertoo Milla. Muotokieli on kupliva ja pirskahteleva, mutta siinä löytyy myös rouheampaa kivimäistä pintaa. Sormus sopii kaikille, jotka kaipaavat erilaista ja näyttävää, mutta myös pientä ja siroa.

ÄÄNESTÄ MILLAA

8. KÄENKAALI

Korun suunnittelija: Taru Hupli. 
Idean alkuperänä on käenkaali, sen kukat ja lehdet. Kilpailun teemana on rakkaus, mutta en halunnut ideoida romanttisen rakkauden kautta, sanoo Taru. Minulla on lapsuudestani paljonkin lämpimiä muistoja käenkaalien kukkien poimimisesta ja napostelusta yksin, sisaruksieni ja ystävieni kanssa, ja näistä muistoista päätin ideoida korusarjan.

ÄÄNESTÄ TARUA

9. TWO OF US

Korun suunnittelija: Sami Kärkkäinen. 
Samin suunnittelema Two of Us on herkän romanttinen korusarja, jossa sydämet kietoutuvat yhteen. Korut käy kelle vain, lumoavan kauniista koruista pitävälle, kuvailee Sami.

ÄÄNESTÄ SAMIA

10. LOVING CONNECTION

Korun suunnittelija: Katja Luukkonen. 
Suunnittelemani koru symboloi rakastavan yhteyden luomista; kaksi osaa linkittyy yhdeksi. Koru on samalla siro, mutta voimakas. Edestä katsottuna siro, sivulta katsottuna voimakas. Samalla tavalla kuin meissä kaikissa on piileviä voimia ja kykyjä, jotka eivät heti päällepäin näy. Viistosti korua katsottaessa näkyy kaksi pientä sydäntä, jotka muistuttavat rakkauden voimasta.

ÄÄNESTÄ KATJAA
0
    0
    Ostoskorisi