Korujen ekologisuus ja vastuullisuus

Ekologisuus ei välttämättä ole ensimmäinen asia, joka koruihin liitetään. Tämä on hieman sääli, koska laadukkaat hopea- ja kultakorut ovat monella tavalla ekologisia. Korut kestävät aikaa, ja voivat kulkea sukupolvelta toiselle perintönä. Lisäksi kulta ja hopea ovat täysin kierrätettäviä materiaaleja, ja suurin osa korujemme valmistusmateriaalista on voinut olla aiemmin jonkun rakas koru tai hopeinen kahvilusikka.

Kultakoruissa käytämme yli 99% kierrätettyä kultaa, ja hopeakoruissa yli 90% materiaalista on kierrätettyä. Valmistusprosessissa otamme kaiken ”hukan” talteen, jopa syntyvä jalometallipöly kerätään, lähetetään puhdistettavaksi ja saadaan sitä kautta uudestaan käyttöön.

Korujen lukot, lenkit, korvakorujen tapit ja muut osat, joita emme itse valmista, tulevat vastuullisilta kotimaisilta ja eurooppalaisilta toimittajilta. Käyttämämme timantit ostamme suomalaiselta välittäjältä, joka takaa, että toimitusketju on alusta asti vastuullinen.

Me valmistajana olemme sitoutuneet toimimaan itsekin mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Kaikki muukin materiaali kierrätetään, pakkausmateriaaleista kahvikuppeihin. Valmistuksessa käyttämämme kipsimateriaalin käsittelemme itse, ja kemikaalit lähetämme jatkokäsittelyyn ammattilaisille. Tehtaamme pintakäsittelyosastolla on käytössä kiertovesijärjestelmä, jossa huuhteluvedet kiertää ja puhdistuu ionipuhdistamossamme. Myös laitteidemme jäähdytys tapahtuu suljetulla vesikierrolla ja tehtaamme ilmanvaihdossa on luonnollisesti lämmöntalteenotto. Näin olemme halunneet varmistaa, että jalanjälkemme ympäröivään luontoomme on mahdollisimman pieni.