Korujemme valmistus

Suurin osa koruistamme valmistetaan valumenetelmällä, joka alkaa jokaisen korun masterkappaleen valmistuksesta. Masterkappale on lopputulos muotoiluprosessista, johon osallistuu korun suunnittelija, muotoilujohtaja, 3D-mallintaja sekä malliseppämme. Masterkappale on uniikki ykköskappale, jonka pohjalta valmistuu kyseisen korun jokainen kappale.

Masterkappaleella tehdään muottikumit, joiden avulla valmistetaan vahamuotit. Vahamuoteista tehdään vahakuusi, joka asetetaan metallisylinterin sisään ja päälle valutetaan nestemäistä kipsiä. Kipsin kovetuttua sylinteri laitetaan uuniin, jossa vaha sulaa ja valuu pois kipsin sisältä.


Seuraavaksi kipsin sisään kaadetaan sulaa hopeaa tai kultaa, jolloin jalometalli täyttää kaikki valumuottien jättämät onkalot, ja lopputuloksena on samanmallinen hopeinen tai kultainen kuusi. Korunosat leikataan irti kuusesta, jonka jälkeen ne siirtyvät kultaseppien pöydille.

Hali ja Onnekas ovat esimerkkejä koruista, jotka valmistetaan lävistysmenetelmällä. Siinä korunosat lävistetään jalometallilevystä, jonka jälkeen korunosat prässätään stansseilla haluttuun muotoon. Muotoilun jälkeen nämäkin korut siirtyvät kultasepille.


Kultaseppämme liittävät korunosat ja juottavat komponentit paikoilleen, istuttavat timantit ja viimeistelevät korut pintakäsittelyä varten. Suurin osa hopeisista koruistamme pinnoitetaan rhodiumilla estämään hopean tummumista. Osa hopeakoruistamme oksidoidaan tummaksi, ja osasta sarjoistamme löytyy myös kelta- tai punakullattuja koruja. Tämän hetkisen mallistomme koruista Hurma on täysin pinnoittamaton, joten sen puhdistuksesta täytyy pitää erityistä huolta kotona.